آرتروز زانو ( علائم آرتروز ، روش های درمانی و..)

آرتروز زانو ( علائم آرتروز ، روش های درمانی و..)

فهرست مطالب

آشنایی با آرتروز زانو

زمانی که بافت غضروفی بین مفاصل بدن تحلیل و فرسایش رود، بیماری به نام آرتروز برای افراد به وجود می آید. زمانی که غضروفی بین استخوان ها وجود نداشته باشد، استخوان ها به یکدیگر ساییده می شود و فرد دچار درد می شود. آرتروز زانو یکی از شایع ترین انواع آرتروز می باشد که افراد با آن روبرو می شوند.

در آرتروز زانو با از بین رفتن غضروف و ساییده شدن استخوان ها به یکدیگر، افراد دچار مشکلات فراوانی می شوند. از مهم ترین این مشکلات می توان به خشکی زانو، ورم زانو، درد در ناحیه ی زانو، به وجود آمدن مشکل در راه رفتن ، تغییر شکل مفصل، ایجاد زائده های استخوانی و … اشاره کرد. تمام این موارد می تواند نتیجه ی آرتروز زانو و فرسایش غضروف های بین مفاصل زانو باشد.

نشانه های آرتروز زانو

هر بیماری نشانه ها و علائم مخصوص به خود را دارد. از مهم ترین نشانه ها و علائم آرتروز زانو می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • یکی از علائم شایع و اصلی آرتروز زانو، ایجاد درد در زمان حرکت و استفاده از زانو می باشد. اگر شما در انتهای روز در بیشتری در زانو های خود احساس می کنید و با استراحت این درد کاهش پیدا می کند باید برای پیشگیری از این بیماری اقدامات لازم را انجام دهید.
  • یکی دیگر از علائم این بیماری، ورم زانو می باشد. زمانی که مایع اضافی مفصل در قسمت زانو جمع می شود، ورم شدیدی را در ناحیه ی زانو به وجود می آید که می تواند نشانه ای از این بیماری باشد.
  • خشک شدن زانو و بی حرکتی آن از دیگر نشانه های آرتروز زانو می باشد. اگر بعد از استراحت دادن زانو احساس بی حرکتی و خشکی در آن دارید، باید حتما به پزشک مراجعه کنید.
  • صدا دادن زانو اگر با درد همراه باشد می تواند جزء نشانه های آرتروز زانو به شمار رود.
  • اگر شما همانند قبل نمی توانید زانوی خود را حرکت دهید، ممکن است با این مشکل مواجه شده باشید.

آرتروز

روش های درمانی آرتروز زانو

روش های درمانی زیادی برای این بیماری وجود دارد که پزشک معالج با توجه به شدت بیماری افراد، یکی از آن ها را برای او تجویز می کند. از مهم ترین و تاثیرگذار ترین روش های درمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

دارو درمانی

یکی از روش های درمانی این بیماری، استفاده از دارو های درمانی و غضروف ساز می باشد. دارو های ضد التهاب، مسکن، دارو های تقویت مفاصل و … از مهم ترین دارو هایی هستند که پزشک برای بیمار تجویز می کند. دوز و نوع این دارو ها به شدت بیماری افراد بستگی دارد به همین سبب به هیچ عنوان نباید این دارو ها را سرخود و بدون تجویز پزشک مصرف کرد.

فیزیوتراپی

یکی از تاثیرگذارترین روش های درمانی برای بیماری آرتروز زانو، فیزیوتراپی می باشد. با این روش می تواند سلامت زانو را دوباره به دست آورد و از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد. تکنیک هایی مثل گرما درمانی، استراحت، انجام حرکات اصلاحی و … می تواند به میزان چشمگیری به بیمار کمک کند.

تزریق ژل به زانو

یکی دیگر از روش های درمانی بیماری آرتروز زانو، تزریق ژل به زانو می باشد. تزریق ژل به زانو در واقع جایگزینی برای غضروف و مایع از بین رفته ی بین مفاصل می باشد. این ژل باعث می شود که فرد به راحتی حرکت کند و مفاصل او درد کمتری را به وجود آورند.

عمل جراحی

اگر آرتروز زانو بیمار به مراحل بالایی رسیده باشد و هیچ کدام از روش های درمانی برای او تاثیرگذار نباشد، پزشک مجبور است اقدام به عمل جراحی کند.

جهت مشاوره و تعیین وقت میتوانید با کلینیک ارتوپدی فنی امین طب تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

صفحه اصلیدرباره ماارتباط با ما